16 Σεπ 2012

Δένδιας – Να συλλαμβάνονται βουλευτές που μετέχουν σε επεισόδια


Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, μεταξύ αυτών των μέτρων είναι και η άμεση σύλληψη βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα ρατσιστικής βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προτίθεται να λάβει αυστηρότερα μέτρα.


Ήδη, εδώ και μερικές μέρες οι δράσεις των οργανωμένων οπαδών, αλλά και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ και της Κρατικής Ασφάλειας.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων έχουν ήδη στα χέρια τους εντολή σύμφωνα με την οποία όποιος βουλευτής τελεί αδίκημα θα συλλαμβάνεται.

Ο κ. Δένδιας έκανε γνωστή την απόφασή του αυτή στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και ενημέρωσε σχετικά τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας να κοινοποιηθεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Αναλυτικά τα μέτρα είναι τα εξής:

I.           Η εμπλοκή της Κρατικής Ασφάλειας, οι άνδρες της οποίας αναλαμβάνουν να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις μελών του ακροδεξιού χώρου γενικότερα.


II.       Η αποστολή οδηγιών σε όλα τα αστυνομικά τρμήματα για να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η σύσταση να μην εξαιρούνται ακόμη και βουλευτές όταν αυτοί παραβιάζουν τον νόμο.


III.    Παρακολούθηση σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συγκεκριμένων ιστοσελίδων που διακινούν υλικό και πληροφορίες σχετικά με κινήσεις ακροδεξιών οργανώσεων στη χώρα.


Παράλληλα, απόφαση του κ. Δένδια είναι η ΕΛ.ΑΣ να κάνει αισθητή την παρουσία της σε τόπους που πιθανόν να τελείται το αδίκημα του παρεμπορίου.

Τέλος, υπάρχει συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος προωθεί ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας με τιμωρία η οποία θα υπερβαίνει τα 3 χρόνια και θα περιορίζει τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου