26 Σεπ 2012

Ο «Γέρων Παστίτσιος» ενώπιων της «Ιεράς Εξέτασης»


Η σύλληψη του 27χρονου ο οποίος σατίριζε μέσω χιουμοριστικής σελίδας στο Facebook τον γέροντα Παΐσιο έχει προκαλέσει σάλο. Ο λογαριασμός αποκαλούσε τον μοναχό «γέροντα Παστίτσιο» και παρουσίαζε αλλοιωμένες φωτογραφίες του, ενώ σατίριζε αναφορές που του αποδίδονται στηλιτεύοντας τη θρησκοληψία.


Οι ακραίες κατηγορίες που αποδόθηκαν στον νεαρό, ο οποίος ανάρτησε χιουμοριστική σελίδα στο Facebook για τον γέροντα Παΐσιο, έχουν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.
Τη σύλληψή του είχε ζητήσει με ερώτηση στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.

Ακόμη περισσότεροι σύγκριναν τις παθιασμένες αντιδράσεις με τις πρόσφατες εικόνες του «τριτοκοσμικού» Ισλάμ, που παραληρούσε εναντίον μιας ταινίας.

Μετά την παύση του λογαριασμού «γέρων Παστίτσιος», για τη λειτουργία του οποίου ο 27χρονος διαχειριστής του θα οδηγηθεί σε τακτική δίκη, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά».

Νέες ιστοσελίδες αντίγραφα της αρχικής έκαναν την εμφάνισή τους, με σχόλια, νομικά άρθρα και διαρκή ενημέρωση για το θέμα, ενώ δεν έλειψαν και σατιρικές σελίδες όπως αυτή του «Γέροντα Παρίσιου» ή του «Γέροντα Παπίσιου-του μοναχού τσαρλατάνου που κάνει την πάπια».

Στο Τwitter δημιουργήθηκε κίνημα με την ονομασία «Ελευθερώστε το Γέροντα Παστίτσιο» (FreeGeronPastitsios), το οποίο για κάποιες ώρες συγκαταλεγόταν στις 5 πιο πολυδιαβασμένες ετικέτες παγκοσμίως.

Το επόμενο βήμα ίσως είναι η επανασύσταση της Ιεράς Εξέτασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου