29 Σεπ 2012

Παράταση πήρε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Ως τις 31 Μαρτίου 2013 πήρε παράταση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως ανακοίνωσαν χτες ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το υπάρχον θα ονομάζεται «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» και θα εξυπηρετεί 70.000 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.

Οπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδης θα αξιοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό για την υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα - διάδοχος του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα στηρίζεται στις ευχέρειες των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας προκειμένου να ενσωματώσει στη δομή του τους φορείς που το υλοποιούν μέχρι σήμερα, κυρίως όσον αφορά εργαζομένους και δήμους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Το υπουργείο Εσωτερικών επιδίωξε και πέτυχε την παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρηματοδότησης του α' τριμήνου του 2013 με 15 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου