24 Σεπ 2012

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι δημοσιογράφοι, σήμερα, Δευτέρα. μετά την απόφαση των Ενώσεων και Ομοσπονδιών εργαζομένων στον Τύπο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Τετάρτη, καθώς ρολά κατεβάζουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ κα ΑΔΕΔΥ κόντρα στα επώδυνα μέτρα του νέου πακέτου. Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι «όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων».

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια όλης της χώρας τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ερχόμενης Τετάρτης αποφάσισε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων με κλείσιμο των επιχειρήσεων και καταστημάτων ως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι και οι δικαστές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου