4 Σεπ 2012

Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις


Το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε την προσπάθεια να προσδιορίσει το ακριβές ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.


Σε απάντησή του στην σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως η προσπάθεια ώστε να καταγραφεί το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκέντρωση του αρχειακού υλικού και  ότι θα συσταθεί  ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα ασχοληθεί με την αναλυτική καταγραφή του αρχείου, ενώ δόθηκε εντολή για έλεγχο για πιθανή ύπαρξη αρχειακού υλικού και σε άλλες διευθύνσεις του Λογιστηρίου. Χαρακτηριστικό είναι το υλικό που βρίσκεται σε μία μόνο  από τις διευθύνσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποτελείται από 17 δερματόδετους τόμους των 2.800 σελίδων ο καθένας!

Ο  κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι  «η συγκεκριμένη εκκρεμότητα εξακολουθεί να υφίσταται και ότι « ως χώρα διατηρούμε το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξη της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου