10 Σεπ 2012

Διογκώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές λόγο αδυναμίας πληρωμής


Σε νέα διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, οδηγεί η αδυναμία καταβολής των φόρων από μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Τα πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη από τη μη καταβολή του εφετινού φόρου εισοδήματος έχουν ανέλθει έως σήμερα στα 270 εκατ. Ευρώ


Όπως προκύπτει από τη ροή των εισπράξεων από το φόρο εισοδήματος, πολλοί φορολογούμενοι επιλέγουν να καταστήσουν τα χρέη τους ληξιπρόθεσμα, κάνοντας στη συνέχεια χρήση των σχετικών ρυθμίσεων, μεταθέτοντας σε βάθος χρόνου την πληρωμή των υποχρεώσεών τους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στις 31 Αυγούστου, οπότε και έληξε η προθεσμία για την καταβολή της 1ης από τις 7 δόσεις του φόρου εισοδήματος, 460.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν μόνο ένα μικρό ποσό έναντι της δόσης και δέχθηκαν το υπόλοιπο μέρος της δόσης να γίνει ληξιπρόθεσμο χρέος.

Επίσης άλλοι 450.000 φορολογούμενοι δήλωσαν αδυναμία πληρωμής και δεν κατέβαλαν καθόλου την δόση.
Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, και να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε έως και 48 δόσεις.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη από τον φετινό φόρο εισοδήματος φτάσουν έως σήμερα τα 270 εκατ. ευρώ. Τα 35 εκατ. ευρώ αφορούν σε οφειλές που δημιουργήθηκαν από όσους κατέβαλαν κάποιο ποσό έναντι της δόσης και τα υπόλοιπα 235 εκατ. ευρώ είναι χρέη από όσους δεν πλήρωσαν καθόλου την δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου