21 Ιουν 2012

Χάος και αναρχία προβλέπουν κυβερνητικές οργανώσεις από ΗΠΑ και ΚΙΝΑ για την Ευρώπη

 Κάντε like στο blog μας στο facebook

Οι αναφορές αυτές είναι πολυσέλιδες –χίλιες διακόσιες σελίδες - ας σταθούμε στην ουσία των όσων αναφέρουν.

Κυβερνητικές οργανώσεις στην Αμερική και Ασία προβλέπουν μια χαοτική οικονομική και πολιτική κατάσταση με τα όσα διαδραματίζονται στις...
ευρωπαϊκές χώρες - όχι μονό του νότου - σε συνδυασμό με τα όσα διαδραματίζονται στις αφρικάνικες χώρες, καθώς επίσης τη Συρία και το Ιράν.

Οι προβλέψεις των αξιωματούχων έχουν σαν βάση το διεθνές οικονομικό κλίμα που υφίσταται, σε συνδυασμό με τα γεωπολιτικά παιχνίδια με στόχευση την όσο μεγαλύτερη επιρροή στις ενεργειακές ζώνες – που τώρα τελευταία φαίνεται πώς εντασσόμεθα – που οι μεγάλες δυνάμεις έχουν εντάξει στο μελλοντικό σχεδιασμό τους για προσεταιρισμό και αξιοποίηση.

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή, βλέπουμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο οικονομικό πεδίο της ΕΕ με τις οικονομίες δυο ταχυτήτων – Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ιρλανδία -  που στην ουσία είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της κι αυτό διότι – κατά τις προβλέψεις πάντα  – αργά η γρήγορα θα ύπαρξη στάση πληρωμών από Ελλάδα που θα συμπαρασύρει άμεσα – ιδιαίτερα αν αρνηθεί η Ελλάς να αποχωρήσει απ το ευρώ – την Ισπανία και θα φέρει στο χείλος του γκρεμού την Ιταλία συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο των επιτοκίων στη Γαλλία και χρεοκοπία Πορτογαλίας και Βελγίου.

Αν και αναφέρεται ότι αυτό θα μπορούσε να εξομαλυνθεί με μια υποτίμηση του ευρώ και τη δημιουργία ενός κεντρικού οργανισμού που θα διαπραγματεύεται και θα  δανείζεται για λογαριασμό των οικονομιών της ευρωζώνης, με ευθύνη των εν λόγο χωρών,  που όμως βρίσκει τη λυσσαλέα αντίδραση της ΕΚΤ, του Βερολίνου και των Βρυξελών.
Κατά συνέπεια η οικονομική καταστροφή σύμφωνα με τους αναλυτές – εκτιμητές την θεωρούν βέβαιη.

Το γεωπολιτικό παιχνίδι αυτό έχει σαν στόχο την αφενός αποδυνάμωση τις ήδη αποδυναμωμένης ΕΕ και την είσοδο της Ρωσίας στο μαλακό υπογάστριο τις ένωσης, αποκτώντας πρόσβαση στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κύπρου κι ενδεχόμενος Ελλάδας. Αυτή η εξέλιξη βρίσκει σφόδρα αντίθετη την Ουάσινγκτον, που θα θεωρούσε την πράξη αυτή ως «εισβολή» στα δικά της χωράφια.

Δεν είναι τυχαία η στάση της Ρωσίας αλλά και Κίνας στο ζήτημα της Συρίας, παρόλο που δεν έχει πετρέλαιο, αλλά έχει ναυτικές βάσεις η Ρωσία και δεν ξέρουμε αν άλλαζε το καθεστώς ποια θα ήταν η στάση του νέου  απέναντι στη Μόσχα.

Τα οικονομικά οφέλη απ τη περιοχή είναι τεράστια και αυτό γίνετε εμφανές αν δούμε τον συνωστισμό των πολεμικών πλοίων από επτά διαφορετικές χώρες – Ελλάδας, Τουρκίας, Γαλλίας, Ρωσίας, ΗΠΑ, Μ Βρετανίας και Κίνας -  που βρίσκονται μεταξύ Ελλάδας Κύπρου στα διεθνή ύδατα.

Το μονό βέβαιο είναι ότι όλα αυτά θα διαδραματιστούν εις βάρος των λαών της περιοχής που ο καθένας υποφέρει με τον τρόπο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου