25 Σεπ 2014

Αύριο η συνάντηση του Βουλευτή με Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη κι εκπροσώπους των κομμάτων

Αύριο Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά, και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λευτέρη  Νιοτόπουλο, καθώς επίσης  και εκπροσώπους των νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ.


Η συνάντηση γίνετε προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Πολιτισμού και Δημοσίας τάξης. Ο κ. Κοντονής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης που παρουσιαστήκαν στο νησί, λέγοντας:

«Στην Ζάκυνθο, την πέμπτη κατά σειρά πόλη υποδοχής τουριστών στη χώρα, παρουσιάστηκαν πέντε κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε σύνολο 18 που έχουν εντοπιστεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Δυστυχώς, ο μεγαλύτερος μέσος όρος κρουσμάτων καταγράφεται στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων. Τη στιγμή που επιδιώκουμε να γίνει η Ζάκυνθος πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, αντιμετωπίζουμε ένα τόσο σοβαρό για την υγεία του πληθυσμού πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς μας κληροδότησαν οι προηγούμενες αρχές του νησιού.


Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και αποτελεί τουλάχιστον δείγμα ανικανότητας των προηγουμένων αυτοδιοικητικών αρχών, καθώς όπως αποδείχτηκε, με κύρια και αποκλειστική ευθύνη τους οι μυοκτονίες ενώ θα έπρεπε να γίνονται τον Φεβρουάριο, πραγματοποιούνται σε εντελώς ακατάλληλο χρόνο. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη από την έλλειψη ολοκληρωμένου αποχετευτικού συστήματος, την απουσία ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και επεξεργασίας των λυμάτων του νησιού, ζητήματα τα οποία χρειάζεται να επιλυθούν πολύ σύντομα και με άμεσο τρόπο προς όφελος της υγείας των πολιτών και των χιλιάδων επισκεπτών της Ζακύνθου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου