23 Σεπ 2014

Τι είπαν Σαμαράς Μέρκελ στη συνέντευξη τύπου

«Ευχάριστο» χαρακτήρισε σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, το γεγονός ότι έρχονται πολλά θετικά μηνύματα από την Ελλάδα και ότι τα σημάδια δείχνουν ότι η ανάπτυξη αναμένεται σύντομα. 


Αναφερόμενη στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, η καγκελάριος σημείωσε:  “Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους Έλληνες, πόσοι είναι άνεργοι... Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας στηρίξουμε περαιτέρω”.

Η καγκελάριος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό, αλλά και στο γεγονός ότι η Γερμανία προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο υποστηρικτική, όπως πχ. μέσω της χορήγησης δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του τόνισε ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο και ότι μετά την αξιολόγηση της τρόικας και τα stress test, αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.


“Έχουμε ανάγκη το πακέτο των φοροελαφρύνσεων. Δείξαμε ότι κάναμε πολλά και μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα ακόμη. Έχουμε ανάγκη όμως από στιγμές ανάσας για να δοθεί ώθηση στις μεταρρυθμίσεις” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμναίας, Άγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.
Σαμαράς: “Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της-Χρειαζόμαστε στιγμές ανάσας
Οι αγορές εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία, είπε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο και ότι μετά την αξιολόγηση της τρόικας και τα stress test, αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Η Ελλάδα πέτυχε να βγει από την ύφεση μετά από έξι χρόνια, στο τρίτο τρίμηνο του 2014” είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως “η Ελλάδα πέτυχε σειρά δύσκολων στόχων σε συντομότερο διάστημα απ΄ ότι προβλεπόταν. Αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα και στην έξοδο στις αγορές, όπως και στις θετικές αποδόσεις των ομολόγων. Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε συντελεστή ενεργειακής ασφάλειας”.


“Ο έλεγχος του χρέους είναι δεδομένος. Η Ελλάδα θα προτείνει σύντομα ένα δικό της πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και τα επόμενα χρόνια, μετά το μνημόνιο” πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου