26 Σεπ 2014

Μειώνετε κατά 30% το πετρέλαιο θέρμανσης

Νέα τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.


Με βάση τη νέα τροπολογία οι καταναλωτές, από τις 15 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ξεκινά η διάθεσή του, θα το προμηθεύονται με 1,5 έως 1,0 ευρώ το λίτρο από 1,26 ευρώ το λίτρο που ήταν στα τέλη Απριλίου 2014.
Παράλληλα θα ισχύει η επιδότηση θέρμανσης 0,35 ευρώ το λίτρο για τα νοικοκυριά που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το κόστος για τον προϋπολογισμό από τη μειωμένη τιμή πετρελαίου θέρμανσης θα ανέλθει στα 133,58 εκατομμύρια ευρώ ενώ στην περίπτωση που η κατανάλωση αυξηθεί κατά 43,5%, όπως υπολογίζεται, τότε το κόστος για τον προϋπολογισμό θα είναι μηδενικό.

Οι βενζινοπώλες είναι επιφυλακτικοί με την αποτελεσματικότητα του μέτρου, υποστηρίζοντας ότι με τα σημερινά εισοδηματικά δεδομένα των φορολογουμένων η μείωση είναι μηδαμινή. Πάγιο αίτημα του κλάδου είναι να επιστρέψει η τιμή στα επίπεδα του Απριλίου του 2011.


Για να μάθετε εάν δικαιούστε επιδότηση, με βάση τα κριτήρια του υπουργείου Οικονομικών πατήστε ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου