8 Μαΐ 2012

Ποια κυβέρνηση θα έχουμε;


Σήμερα πήρε την  ο Αλέξης ο Τσίπρας .
Τι αποτέλεσμα θα βγάλει παρ’ ότι λέει ότι θα την κράτηση για τρεις μέρες, ποια θα είναι η σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας, αφού δεν έχει την δυνατότατα σχηματισμού κυβέρνησης έστω και με ελάχιστη πλειοψηφία, παρ ότι ακούγονται φωνές από την ΝΔ ότι θα μπορούσαν να του δώσουν ψήφο ανοχής.
Ανοχή ως προς τι; Διότι ο κ Σαμαράς ήταν ένας απ’ αυτούς που υπέγραψαν δέσμευση απέναντι στη κ Μέρκελ, άρα σε τι θα ωφελήσει μια τέτοια ανοχή που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η ανοχή της τρικλοποδιάς και της δέσμευσης;
Διότι θα δεσμευτεί ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πάει στην Ευρώπη με στόχο την ανατροπή, ή έστω την αλλαγή του μνημονίου βασιζόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις του.  
Από την άλλη αν όπως έλεγαν δεν θα δεχτούν συνεργασία με τα κόμματα του μνημονίου, πως θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης  αφού δεν βγαίνουν τα «κουκιά», άσε που το ΚΚΕ έχει εξ αρχής δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για κανενός είδους κυβερνητική συνεργασία.
Οπότε αναρωτιέμαι μήπως θέλει να καθυστερήσει εξελίξεις, ούτος ώστε να προετοιμάσει το έδαφος κάτω από της πιέσεις των εκ του ΠΑΣΟΚ προερχομένων βουλευτών του – οι όποιοι δεν είναι λίγοι και....  Διαβάστε περισσότερα στο http://im-newsin.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου