1 Αυγ 2012

Ζάκυνθος: τα έκαψαν όλα στο Βραχίονα

Κάντε like στο blog μας στο facebook

Μαύρισε η ψύχη μας σήμερα με όσα είδαμε στις παρυφές του Βραχίονα όπου η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, σε ένα πανέμορφο τοπίο που για να ξαναδημιουργηθεί θα χρειαστεί να περάσουν πολλές δεκαετίες.


Οι εμπρηστές – δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περί αυτού πρόκειται – έκαναν «επαγγελματική» δουλειά μη αφήνοντας κανένα περιθώριο για την διάσωση της χλωρίδας και πανίδας από την περιοχή.

Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί ένοχοι; Αυτοί που βάζουν τη φωτιά; Ή αυτοί που έχουν φτιάξει έτσι τους νομούς για να βρίσκουν παραθυράκια σ’ αυτούς τα λαμόγια του συστήματος που και σε τελική ανάλυση είναι κυρίως αυτοί που εκπροσωπούν το πολιτικό μας κατεστημένο.

Κάποιοι πονηροί μας ρωτάνε γιατί δεν τους κατονομάζουμε, μα ρε όργια, αν είχαμε αποδείξεις – τους απαντάμε – δεν θα γράφαμε τα ονόματα τους στο blog άλλα θα πηγαίναμε κατευθείαν στον εισαγγελέα.

Άλλα αν θέλουμε να κάνουμε πραγματικά κάτι ώστε να σταματήσει η καταστροφή που γίνετε κάθε χρόνο, πρέπει πρωτίστως να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και να τροποποιηθεί και η διάταξη του συντάγματος περί δασών και δημοσίων εκτάσεων.

Αν δεν γίνουν αυτά κάθε χρόνο θα θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, οικολογικές καταστροφές, και χαμούς περιουσιών, προς τέρψιν των λαμογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου