15 Σεπ 2012

Ζάκυνθος: Ψωμί τυρί δεν έχουμε, τα μεταξωτά βρακιά μας μάραναν


Για άλλη μια φορά η κυκλοφορία των σχημάτων στη Ζάκυνθο έχει πάθει έμφραγμα, δεν υπάρχει χώρος για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας, αλλά και με τη μορφή που έχει το ρυμοτομικό της χωράς, δεν επιτρέπετε η κυκλοφορία λεωφορείων.


Το πρόβλημα είναι μακροχρόνιο, αλλά ακόμα και σήμερα δεν φαίνεται να καίγετε καρφί στη δημοτική αρχή να δόση όχι λύση, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον αδύνατον, αλλά τουλάχιστον να ανοίξει μια κουβέντα ή να κοιτάξει κάποιες παλαιότερες μελέτες που υπάρχουν.

Το κυρίως ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης των οχημάτων, που να είναι όμως λειτουργικός, διότι η πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι για τον χώρο πίσω από το λιμεναρχείο δεν είναι ρεαλιστική μιας κι οι υπηρεσίες και τράπεζες βρίσκονται στο άλλο άκρο της πόλεως, και ως εκ τούτου δεν θα περπατήσει.

Μια μελέτη – δεν ξέρω ποσό ολοκληρωμένη ήταν – κυκλοφορούσε από την εποχή που δήμαρχος ηταν ο Γ Αγαλιανός, και αφορούσε την δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων, σε συνδυασμό με την πεζοδρόμηση της Αλ Ρώμα, και προέβλεπε την  επίχωση του λιμανιού για 20m – αν θυμάμαι καλά – από τον Άγιο Νικόλα του Μόλου μέχρι τον Άγιο Διονύσιο, δίνοντας τη δυνατότητα σε 2000 περίπου οχήματα να σταθμεύουν.

Όμως κάνεις δεν ξέρει την τύχη της εν λόγο μελέτης αλλά και κάνεις δεν νοιάζεται για την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.
Κάλο θα ήταν αντί να συζητάμε και να πετάμε χρήματα για μεμονωμένες μελέτες, όπως αυτή της πεζοδρόμησης της Κ Λομβάρδου, να δούμε το πρόβλημα συνολικά ούτος ώστε να δοθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη που να λύνει συνολικά το κυκλοφοριακό αλλά και να αναβαθμίζει την χώρα.

Τώρα αν κρύβονται πίσω από τις προχειρότητες αλλά συμφέροντα που δεν μας τα λένε μένει να αποδεδειχθεί!

Μια παροιμία λέει: Ο καιρός φέρνει τα λάχανα, ο καιρός τα παραπούλια!!!

3 σχόλια:

  1. Καλά εκεί στην αλεπού δεν έχετε ακούσει για τα συμφέροντα του Τυρογαλά; Που ζείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα που νοιαστουνε για μας για τη πάρτη του πανε ολοι θα αλλαξη ο Μποζικης δηλαδη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παραλιακή πρέπει και επιβάλλεται να αλλάξει όψη είναι η βιτρίνα του νησιού μας. Σε ότι άφορα την μελέτη ναι!!! πρέπει και επιβάλλεται να είναι ολοκληρωμένη. Θα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου